Kayıtlar

Haziran, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ESRA TURSUN( a short video with toontastic)

https://www.youtube.com/watch?v=vn8NfL7vgLU

ESRA TURSUN (a short video with bteable)

USE LESS WATER on Biteable .

ESRA TURSUN e-book of the project(Öğrencilerin görüşleri)

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU (Su döngüsü ve su ayak izi)

Resim
Öğrencilere su döngüsü ve su ayak izi ile ilgili videolar izletip gerekli etkinlikler yaptırıldı.

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU ( öğrencilerin proje ile ilgili görüşleri)

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU ( atık pil,atık yağ, geri dönüşüm)

Resim
Öğrencilerimiz proje kapsamında atık pil,atık yağ, geri dönüşüm, su ayak izi ve lavabolara uyarıcı afişler ve çalışmalar yaptı.

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU (Web 2 arçlarının kullanımı)

Resim
Öğrencilerimizin web 2 araçlarını aktif bir şekilde kullanımlarını sağlamak için Jigsaw puzzle kullanılarak aktif katılımları sağlandı. Oyun oynayarak proje faaliyetlerini gerçekleştirmenin yanı sıra web 2 araçlarıyla da tanışan öğrenciler proje faaliyetleri boyunca katılım konusunda oldukça aktiftiler.

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU (eTwinning Day)

Resim
9 Mayıs eTwinning gününü kutladık.

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU(Dünya Su Günü)

Resim
Öğrencilerle beraber yapılan etkinliklerle 24 Mart World Water Day ( Dünya Su Günü) kutlandı.

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU( Proje gezimiz)

Resim
Proje faaliyetlerini gerçekleştirdiğimiz süre içerisinde öğrencilerimizle MASKİ Atık Su Arıtma Tesisine gezi düzenledik. Burada öğrencilerimiz atık suyun nasıl arıtıldığını ve neler yapıldığını öğrendiler.

ESRATURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU (etkinliklerimiz)

Resim
Proje süresince her h afta öğrencilerimizle berarber farkli etkinlikler yaptık. Afiş hazırlama, pano hazırlama, lavobolara uyarıcı yazılar yazma gibi…

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU (Su timlerimiz)

Resim
Okulumuzda 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerimizden oluşturduğumuz su timlerimiz. Su timi nedir? Görevleri nelerdir? Okulumuzda gönüllü 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerden su timi ekibi oluşturduk. Bu öğrenciler okulda musluğu açık bırakan, bilinçli bir şekilde suyu kullanmayan öğrencileri sözel olarak uyardılar. Aylık su tüketim çetelelerini okul idaresi ve koordinatör öğretmenle birlikte toplantılar yaparak değerlendirdiler.

ESRA TURSUN ŞEHİT ORHAN ÜNSAL İLKOKULU (proje tanımı,hedef ve amaçlar)

PROJE HAKKINDA Bütün canlıların yaşam faaliyetlerinin gerçekleşebilmesi için su gereklidir. Aynı zamanda su tükenebilecek bir kaynaktır. Azalan su kaynaklarına karşı artan su ihtiyacını karşılayabilmek için su tasarrufu konusunda çocukları bilgilendireceğiz. HEDEFLER Dünya’ da su tüketimine dikkat çekmek. Suyun tükenebilir bir kaynak olduğunun farkına varmak. Yaşamın devamlılığı açısından suyun neden önemli olduğunu kavratmak. Suyun nasıl tasarruflu kullanılabileceğini öğretmek. ÇALIŞMA SÜRECİ Planlama, projeye katılan okullarla tanışma, logo seçimi, günlük su tüketimi ile ilgili çetele tutulması, çalışmaların twinspacede ve okul panosunda sergilenmesi BEKLENEN SONUÇLAR “Yaşam kaynağı olan suyun önemi” konusunda farkındalık yaratma. Çevreye duyarlı duyguları yansıtan tutum ve değerleri kazandırma. Tasarrufa teşvik etme.